cursuri limbi straine online

Cursuri de limbi straine online

Cursuri de limbi straine online, o provocare frumoasă

 Aceasta perioadă a produs multe schimbări iar unele chiar în bine.

Am fost nevoiți să ne mutăm activitatea online şi, chiar dacă la început am privit cu scepticism această schimbare majoră, până la urmă s-a dovedit a fi dinamică, plăcută şi productivă.

cursuri limbi straine onlineEram învățați să fim față în față cu cei care ne treceau pragul, să le intuim gândurile în timpul cursurilor, să observăm atent pe fiecare dintre participanți cum interacționează în timpul exercițiilor de joc de rol. În funcție de gradul lor de atenție (pentru că e greu după opt ore de muncă să te concentrezi să înveți ceva nou) schimbam pe loc metoda de predare sau materialul didactic astfel încât ședința de curs să fie plăcută iar în același timp limba, sub toate aspectele ei (vocabular, gramatică, pronunție), să fie asimilată fără probleme. Înainte de începerea cursului era o atmosferă jovială, toată lumea zâmbea, era pauza binemeritată după o zi de lucru. Nu puțini au fost cei care ne-au mărturisit că se găseau acolo, în sala de curs, pentru a face ceva exclusiv pentru ei, pentru sufletul lor. La final de curs vedeam satisfacția pe chipul lor, mulți ne mărturiseau: „am venit la curs obosit și am plecat energizat şi relaxat”.

Și … am fost nevoiți să ne mutăm activitatea de cursuri limbi straine  online. Îngrijorați, am început să ne punem întrebări. Ce platforme de e-learning să alegem? Materialele noastre ar putea fi adaptate pentru predarea online? Va avea sunetul calitatea necesară ca să ajungă, nedistorsionat, la urechea cursanților noștri? La centrul nostru nu am predat niciodată noțiunile de limbă într-o manieră aridă şi impersonală. Ne implicăm emoțional, ne adaptăm, urmărim parcursul fiecărui cursant, dăruim nu numai din cunoștințele noastre cumulate în ani și ani de ani de studiu individual dar și parte din sufletul nostru pentru că, nu-i așa, adevăratul profesor te învață din inimă și nu din carte.

Cu toate aceste temeri și întrebări, am ales o platformă pentru videoconferințe, ne-am actualizat tehnologia audio-video, ne-am adaptat materialele didactice pentru cursuri online, am refăcut planurile de lecții şi am revizuit metodele pedagogice. Cel mai important lucru este că am realizat că niciun virus, nicio stare de urgență nu poate să îngrădească dreptul la învățătură, la progres, la dezvoltare personală.

Parte din cursanții noștri, la fel de îngrijorați la început precum noi, ezitanți și sceptici, au avut curajul să îmbrățișeze schimbarea. Iar lucrurile au decurs de la sine exact cum am fi fost în sala noastră de curs, față în față. Materialele audio sunt transmise cu aceeași claritate, cursanții nu întâmpină nicio problemă în a le auzi. Informațiile scrise pe tablă sunt citite și înțelese perfect. Temele ne sunt trimise prin poșta electronică sau chiar online (încurajăm cursanții să ni le trimită cu cel puțin 24 de ore înainte de ziua cursului astfel încât noi să avem timp să le corectăm iar în timpul ședinței de curs să evidențiem greșelile și să facem cât mai multe exerciții de fixare a cunoștințelor). Dialogurile și jocurile de rol sunt la fel de antrenante și dinamice. Noile informații sunt transmise clar, contactul vizual este prezent iar noi ne dăm seama că ne-am făcut griji degeaba. Cursurile de limbi străine online se desfășoară și au același impact asupra cursanților precum cele desfășurate într-o sală de curs.

În plus, am descoperit noi avantaje ale sistemului de cursuri online. Flexibilitatea orarului: cursanții își aleg ora de desfășurare a cursului, zilele de întâlnire și frecvența participării. Nu mai există problema transportului: La încheierea orei de curs, cursantul își închide calculatorul și…cam atât, fără groaza așteptării autobuzului în stație sau a șofatului până acasă. Siguranța sanitară: Cursanții și profesorii nu trebuie să poarte mască, nici să se dezinfecteze înainte de începerea cursului, fiind eliminat stresul infectării cu vreo boală virală.

Situația actuală nu ne permite să vă invităm să ne călcați pragul dar stă la dispoziția dumneavoastră cu informații despre cursurile noastre online. Dacă aveți întrebări sau dacă doriți să urmați un curs de limbi străine ne găsiți la numărul de telefon 0755843750, whatsapp, mesageria Facebook (Language Box) e-mail: contact@languagebox.ro / languagebox.ro@gmail.com .

Nu fiți reticenți la schimbare, vedeți partea pozitivă a cursurilor de limbi straine online. Niciodată nu a fost mai comod să înveți o limbă străină!

Vezi si celelalte cursuri oferite de catre noi : Cursuri limbi straine online

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Search

+