Cursurile de limbi străine, o necesitate

Cursurile de limbi străine, o necesitate

În zilele noastre, cererea pentru învățarea de limbi straine este din ce în ce mai mare. Este de neconceput ca grădinițele să nu ofere cursuri de limba engleză, germană sau franceză. Părinții caută ca pe „sfântul Graal” școli în care activează profesori buni de limbi străine sau, dacă nu găsesc ceea ce caută, compensează prin cursuri în particular sau în centre specializate. Limba engleză este știută by default din primii ani de viață iar limba germană a devenit un must have.

Migrarea forței de muncă în U.E., şi nu numai, este încă o cauză pentru cunoașterea unei limbi străine de circulație internațională. În plus, marile companii care vin în România cer ca angajații lor să stăpânească cel puțin o limbă străină.

Din ce în ce mai mult aud pe stradă români vorbind unul cu altul în limba engleză sau cel puțin inserând pe alocuri sintagme sau chiar fraze întregi în limba engleză. Paradoxal, ne exprimăm mai ușor, ne simțim à l’aise vorbind într-o altă limbă, ceea ce denotă faptul că limbile străine fac parte deja din cultura noastră, din modul nostru de a ne exprima cine suntem. Limba română conviețuiește, şi încă foarte bine, cu limba engleză, germană, franceză, italiana etc.

Spre deosebire de alte popoare, noi, românii, avem o afinitate spre limbile străine: avem „ureche”, iar acest fapt ușurează munca tuturora – a celor care învață limba străină dar şi a celor care o predau.

Astfel încât, în tot acest proces tumultuos, cu mic, cu mare învățăm limbi străine. Cursurile de limbi străine au devenit o necesitate iar cunoașterea unei limbi străine se dovedește a fi un câștig nu numai pentru o eventuală carieră profesională, ci şi un câștig sufletesc pentru că, așa cum zice un proverb: „câte limbi știi, ești de atâtea ori om”.

 

Învățați cu LanguageBox limbi străine!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Search

+